Enviat per: SRC | 19 Desembre, 2022

Estrena d’una sardana en el concert solidari de Nadal de Sant Pere


Concert Jordi Figueras 2022Aquesta setmana s’ha fet el tradicional concert solidari de Nadal que organitza el Rotary Club de Terrassa a l’església de Sant Pere i que aquest any es destinava a ajudar a la Fundació AVAN.

L’acte es va iniciar amb una cantada de dues nadales tradicionals catalanes, “Sant Josep i la Mare de Déu” i “El Petit Vailet”,  a càrrec dels assistents al concert acompanyats amb l’orgue, i dirigits per la Sra. Rosa Vera.

A continuació va tenir lloc el concert amb un programa molt interessant i original ja que aquest any estava íntegrament dedicat al món de les sardanes. El mestre organista Jordi Figueras va començar amb la sardana l’orgue de Collbató del compositor Jaume Ventura.

En la resta del concert es van interpretar les peces: És la Moreneta d’Antoni Carceller i Joguina de Reis, Cant Triomfal, Feliç Retorn, el Petit Lluitador, i Ressons d’Egara del mestre Josep Freixas. La darrera d’elles dedicada a la Nuri Escudé i també Terrassa Seu d’Egara de Joan Lluís Moraleda.

Al final del concert es va fer l’estrena d’una nova sardana per a orgue, ja que va ser composada expressament per aquest concert pel mateix Sr. Jordi Figueras i li va posar per títol “l’Orgue de Sant Pere de Terrassa”.

Com a bis el Jordi Figueras va interpretar la sardana Aplec Primaveral, dedicada a les germanes Sres. Anna i Eulàlia Puig que es trobaven presents en el concert.

Cal destacar la presencia d’autoritats i representants de grups polítics i dels dirigents de la Fundació AVAN.

El Sr. Ramon Costa, secretari de la Fundació Avan va dirigir unes paraules als assistents, en les que va explicar el dia a dia de les seves activitats i el gran objectiu d’adequar el nou local, cedit per l’Ajuntament, al carrer Sant Francesc i que suposarà poder ampliar els seus serveis, ja que ara disposaran d’un gran espai amb més de 1500 metres quadrats de superfície. Finalment va agrair al Rotary la seva tasca de recolzament amb el fet de dedicar-los la recapta del concert.

La Sra. Nuri Escudé, com a presidenta del Club, va agrair als assistents la seva presencia i va destacar especialment al Jordi Figueres el fet de què, un any més, hagi volgut organitzar aquest concert que ja forma part de la tradició terrassenca, tot destacant el fet de que l’hagi dedicat al món de les sardanes, ja que la Nuri és l’actual presidenta de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. Podeu llegir el seu breu discurs aquí, en format PDF (Discurs Nuri Concert Nadal Rotary 2022)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: